rydbergjkpg.blogg.se

Bloggen kommer handla om min familj, vad vi gör och kanske också lite av det jag tycker om, baka. En familj på 2 vuxna och 2 barn - födda -08 och -12. Vi bor och jobbar i Jönköping. Vi har olika fritidsintressen, promenader, cykling, fotboll, dans, resa och umgås med vänner och familj. Bakar gärna vid speciella tillfällen och det blir blandade bakverk, kakor, tårtor, cupcakes mm. Oftast blir det glutenfritt eftersom jag själv ska kunna äta det. :)

Vårens bak

Allmänt, Bakning, Tårtor Bakning, Tårtor Permalink0
Dags igen för lite bakinlägg. Det blev några tårtor och annat bak under våren. Till födelsedagar och till fika stunder. 
Det är kul att hitta nya alternativ på smaker, frostingar, dekorationer och kakbak. 
 
Efter att ha varit sjuk i två veckor under vinter/vår perioden så jobbade jag på, kände mig först bra men sedan efter en vecka så blev jag snurrig och halvdan i kroppen igen. Men för att ta bort tankarna på jobb i slutet av den veckan så kände jag för att göra en tårta. Tänkte faktiskt prova på en sjöjungfru tårta med barbiedocka. Vad har jag hemma? Marsipan, och sockerpasta i olika färger. Det går nog att få ihop ngt av det. 
Bakar bottnarna och fyllningarna fixas, chokladkräm och jordgubbsgrädde. 
Olika typer av dekorationer i temat, vatten, koraller, sjögräs, sten. Och tänk, jag kände att jag kopplade av och blev bättre i kroppen och var piggare när jag sedan skulle börja jobba på måndagen igen. Så det blev lite avkoppling för mig att göra och dekorera tårtan.
 
 
 
Till ett födelsedags firande så ville jag prova på dripcake och hittade ett recept av Andrea Brändström, vinnare av Hela Sverige bakar. Hon hade också gjort en dekoration på tårta med olika färger på frostingen och det ville jag prova. 
 
Jag är amatör och det blir lätt att man har hög ambition men jag lär mig med tiden. 😊 
 
 
Fyllningarna till tårtan blev vit chokladfluff och mango & passionsfrukt mousse. Två ljusa bottnar och en chokladbotten i mitten av tårtan. Själv tyckte jag det var en härlig kombination på smakerna. Frosting av Philadelphia ost, smör och florsocker och vit choklad garnache. Nöjd!!! 
 
Fyllde själv jämt under våren och ville baka något. Det blev en tårta till vår fixardag på gården utanför vårt hus. 
Långpannetårta med hallongrädde och dumlefluff i fyllningen. Täckt och spritsad med vit choklad fluff.  
 
Tack för firandet! 
 
Till ett av kalasen så blev det Havreflarns tårta med vit choklad fluff och torkade jordgubbar på. 
 
När jag känner för att fika bullar så blir det Hastbullar. Lätt och fort att göra.  Och vill man ha kanel smaken så tillsätter jag kanel i smeten. 
 
 
 
Tigermuffins till kiosken i sonens fotbollslag. Tack för visat intresse trots att jag inte uppdaterar så ofta. Nästa blogg blir lite om sommaren som varit. Vi ses!!!//
Till top