rydbergjkpg.blogg.se

Bloggen kommer handla om min familj, vad vi gör och kanske också lite av det jag tycker om, baka. En familj på 2 vuxna och 2 barn - födda -08 och -12. Vi bor och jobbar i Jönköping. Vi har olika fritidsintressen, promenader, cykling, fotboll, dans, resa och umgås med vänner och familj. Bakar gärna vid speciella tillfällen och det blir blandade bakverk, kakor, tårtor, cupcakes mm. Oftast blir det glutenfritt eftersom jag själv ska kunna äta det. :)

Semester

Allmänt, Sverige Permalink2
 
Lovade att skriva om våran Sverigesemester. 
 
Började med att fira dotterns 5-årskalas hemma med några från vår familj. Bakade endel innan med blandade resultat men det fick bjudas på iaf :) Hastbullar, Mandelkrokant, Havredrömmar, Chokladkakor, Hallongrottor. 
Gjorde Cupcakeklänning i stället för tårta. 
 
     
 
Den blev i mindre format än de jag googlat på eftersom vi inte var så många men jag gjorde ett försök på det iallafall.  Det är uppläggningen som gör den till en klänning och när det inte är så många cupcakes så blir det lite annorlund med mer mellanrum och så. Chokladmuffins med färgad vitchoklad fluff med ätbara
Prinsess Muffins tops. 
 
Hela familjen var en vekca i barnens farmor o farfars sommarstuga utanför Ulricehamn. Det är alltid härligt att komma ut dit och bara ta det lúgnt och vara nära naturen. Sjöutsikt, brygga, båt och två röda stugor i den fina görna naturen är inte fel.
 
 
 
 
Som hela sommaren varit var vädret blandat och dagarna gick fort. Vi hade inhandlat en båtring i början av sommaren och den användes flitigt av sonen varje dag, fast det inte var så varmt. Efter att han åkt första dagen med den så sade han: "Detta är den bästa dagen i mitt liv." Tolkar det som att han var rätt nöjd med denna aktivitet. 
Dagarna spenderades i stugan och sysselsattes med inte så mycket, lek, båtringskörning, läsning, i sättning av brygga o båt. Åkte en dag till Gällstad och till Veggby. I Veggby provade vi på att spela fotbollsgolf, minigolf fast med fotboll istället. Lite svårt men roligt. Träffade min syster som skulle komma en dag innan kalaset i Ulricehamn på deras fina, stora lekpark. Barnen var sysselsätta en stund iaf. 
 
Vi passade på att ha dotterns 5 års kalas i sommarstugan. Har inte haft det innan och tyckte att den kunde passa bra denna gång. De som skulle komma var barnens kusiner på min sida och mina syskon. Alla hade inte varit i stugan innan så vi passade på. Mat och bakförberedelser var det innan. Det bjöds på kall ugnsbakad ytterfile och ugnsrostad potatis. Fika med bullar, kakor, kex och kladdkaka med jordgubbar och vaniljgrädde. Vädret var från sin bästa sida denna dag så aktiviteten blev en liten promenad i området, bad och ringåkning. 
 
 
Husvagnsövernattning hann vi med också i mina föräldrars husvagn som är på Hökensås semesterby camping. Också en härlig omgivning med skog och naturen nära. A och pappa sov i tält bakom husvagnen, lite annan känsla med det. Vädret var blandat och barnen var på lekparken, spelade minigolf, schack och lekte med grannhusvagnens hund :) Vi började med en vanlig golfrunda på 9-hål på Hökensås Golfklubb, god lunch och väldigt varmt denna dag.
När vi skulle åka hem så åkte vi förbi Hjo för att ta oss en god glass på Moster Elins Glasscafé!  GOTT!
 
 
Jag och sonen var och plockade jordgubbar medans E var på kalas. Plockandet resulterade i hemmagjord jordgubbssylt, jordgubbskaka, jordgubbskräm ch jordgubbsglass. Mmmm!
 
 
 
En dagsutflykt till ett Minizoo i närheten där vi bor gjordes också. Där fanns en heldel djur som ormar, ödlor, spindlar, kaniner, fåglar, fiskar, småkryp, grodor, sköldpaddor och getter. 
 
 
Det blev en resa till Malmö för att kolla in inspelningen av Sommarlov. Tidig morgon blev det och barnen var trötta men det gick att ta sig till Scaniabadet iaf. Med lite picknick och filt att sitta på så var vi där 1 timme innan sändning och då var repetiotionenerna i full gång. Det var fullt framför Busster men vi fick bra plats i början av kullen. En upplevelse med att se hur det fungerar i direktsändning. 
 
Vi passade på att besöka Malmöhus musser också. Dinosaurier, akvariet, teknikens o sjöfartens hus mm. 
 
 
 
Kommer mer av semsetern i nästa inlägg!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Till top